Kurczak w galarecie.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
66448059 UNPDF
Kurczak w galaretce
Składniki Przepis
podwójna pierś z kurczaka
marchewka
groszek
pietruszka i kawałeczek selera
do wywaru
żelatyna
Piersi umyć, wrzucić do litra wody razem z
marchewką, listkiem laurowym, pietruszką i selerem i
ugotować. Oczywiście przyprawic solą i pieprzem.
Pietruszkę i seler wyrzucić. Piersi wyjąć i pokroić w
kostkę. Ułożyć razem z marchewką w
przezroczystych salaterkach, posypać groszkiem z
puszki. Dla bardziej kolorowego efektu można dodać
tochę pokrojonej w kostkę czerwonej paptyki,
świeżej albo konserwowej i plasterek jajka na
twardo.
Wywar pozostały z gotowania wlać do naczynia z
miarką i rozpuścić w nim żelatynę z torebki wg
przepisu. Najczęściej mała torebka żelatyny jest na
jeden litr wywaru.
Rosołkiem z żelatyną zalać kurczaka i pozostawić do
zastygnięcia.
Podawać z
sosem do galaret
.
Plik z chomika:
oliwier2010
Inne pliki z tego folderu:
Aromatyczna pieczeń barania.pdf
(42 KB)
Ozór wołowy z sosem rodzynkowym.pdf
(42 KB)
Ozór wołowy w sosie piwnym.pdf
(51 KB)
Ozór wołowy peklowany.pdf
(42 KB)
Ozór wołowy peklowany.pdf
(42 KB)
Inne foldery tego chomika:
★Gotowanie★
2014
Biblioteczka Porad Dom
Ćwiczenia na mięśnie brzucha
Dokumenty
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin