Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną.rtf

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI:

 

• 6 jaj • 1 cukier waniliowy • 7 dużych łyżeczek cukru • 2 łyżki kakao • 7 dużych łyżek mąki • 1,5 dużej łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 opakowanie sernika na zimno • mleko

 

WYKONANIE:

 

1. Ubijamy na puch: 6 jaj 7 dużych łyżeczek cukru 1 cukier waniliowy 2. Pod koniec dodajemy 1 łyżeczkę oleju i dalej ubijamy, 2 łyżki kakao, 7 dużych łyżek mąki, 1,5 dużej łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, delikatnie mieszamy z jajami! 3. Piec 45 minut w temp. 1800 C, przekroić na połowę (porcja na dużą tortownicę ) Masa: Do wysokiego naczynia wlewamy ½ l zimnej śmietany 18%, 1 ½ szklanki zimnego mleka ubijając dodajemy 2 torebki śnieżki. Następnie dodajemy 1 op. sernika na zimno . Ubijamy aż masa zgęstnieje przekładamy biszkopt.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin