Pucharek mokka
Składniki
śmietanka 30%, 400 ml
śmietan-fix, 1
cukier puder, 4 łyżki
mocny napar kawy, 1 łyżka
Brandy, 30 ml
rodzynki, 10 dag
dżem wiśniowy, 4 łyżeczki
czekoladowe ziarenka kawy do dekoracji,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 20 min
1. Mocno ochłodzoną śmietankę ubij na sztywno dosypując cukier puder i śmietan-fix. Pod koniec ubijania ostrożnie dolej kawę, a następnie brandy. Krem wymieszaj z rodzynkami.
2. Po porcji kremu umieść w 4 pucharkach deserowych. Udekoruj łyżeczką dżemu wiśniowego. Posyp czekoladowymi ziarenkami kawy. Podawaj. Dla urozmaicenia do deseru możesz dodać owoce z puszki. Deser możesz podawać z biszkoptami, herbatnikami lub waflami.Smacznego!!!!!
Violetta91