ciastka serowe z jabłkami.doc

(24 KB) Pobierz
ciastka serowe z jabłkami

ciastka serowe z jabłkami

 

składniki:

25 dag mąki
25 dag sera białego
25 dag margaryny ( czyli 1 kostka)
1 kg jabłek
cukier puder do posypania

 

Ser zmielić mąkę przesiać na stolnicy dodać margarynę, ser, posiekać nożem i wyrobić ciasto ręką. Pozostawić ciasto do schłodzenia w lodówce na ok. godzinę.

Jabłka obrać pokroić , ciasto wyjąć w lodówki rozwałkować na grubość ok 1 mmwykrawać kwadraty ok 7x7 cm, nakładać jabłka zlepić brzegi i układać na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku do momentu zrumienienia się po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Ciasteczka wychodzą bardzo puszyste mięciutkie i za razem kruche coś jak ciasto francuskie tyle że się tak nie kruszy.

Godne polecenia.


Smacznego!!!!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin