Nadzór nad wyposażeniem do kontroli.rtf

(35 KB) Pobierz
Procedura informowania stron o wycofaniu produktu

 

1. Cel i zakres:

 

Celem procedury jest:

-          nadzór nad wyposażeniem pomiarowym i metodami wykorzystywanymi do monitorowania krytycznego punktu kontroli CCP,

-          zapewnienie wiarygodnych wyników,

-          nadzór nad wyposażeniem i metodami wykorzystywanymi w powiązaniu ze środkami GMP

Procedura obowiązuje wszystkie osoby objęte systemem HACCP.

 

2. Dokumenty związane:

 

Procedura        -               P.4.3.    Procedura zapisów związanych z systemem zarządzania HACCP,

Procedura        -               P.4.7.2. Procedura postępowania z produktem niezgodnym,

Procedura        -               P.4.8.2. Procedura komunikacji z Zespołem HACCP,

Procedura        -               P.4.8.3. Procedura weryfikacji systemu HACCP,

Księga GMP   

 

3. Definicje:

 

Zgodne z definicjami zawartymi w zakładowej księdze HACCP.

 

4. Odpowiedzialność

 

Przewodniczący zespołu HACCPodpowiedzialna za monitorowanie CCP, przeprowadzanie

 

5. Postępowanie:

 

 

/ W procedurze należy opisać wszystkie środki kontroli stosowane w zakładzie./

Zgłoś jeśli naruszono regulamin