1. Cel i zakres:
Celem procedury jest:
- nadzór nad wyposażeniem pomiarowym i metodami wykorzystywanymi do monitorowania krytycznego punktu kontroli CCP,
- zapewnienie wiarygodnych wyników,
- nadzór nad wyposażeniem i metodami wykorzystywanymi w powiązaniu ze środkami GMP
Procedura obowiązuje wszystkie osoby objęte systemem HACCP.
2. Dokumenty związane:
Procedura - P.4.3. Procedura zapisów związanych z systemem zarządzania HACCP,
Procedura - P.4.7.2. Procedura postępowania z produktem niezgodnym,
Procedura - P.4.8.2. Procedura komunikacji z Zespołem HACCP,
Procedura - P.4.8.3. Procedura weryfikacji systemu HACCP,
Księga GMP
3. Definicje:
Zgodne z definicjami zawartymi w zakładowej księdze HACCP.
4. Odpowiedzialność
Przewodniczący zespołu HACCP – odpowiedzialna za monitorowanie CCP, przeprowadzanie
5. Postępowanie:
/ W procedurze należy opisać wszystkie środki kontroli stosowane w zakładzie./
iziabelka2