domowy paprykarz.doc

(72 KB) Pobierz
domowy paprykarz

domowy paprykarz

 

Składniki

·         1 kg cebuli

·         1 kg marchwi

·         3 kg pomidorów

·         szklanka ryżu

·         ćwierć szklanki octu 6%

·         pół szklanki oleju

·         ćwierć szklanki cukru,

·         sól i pierz do smaku.

Wykonanie

·         Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

·         Tak przygotowane składniki przełożyć do rondla, dodać ocet, oliwę oraz cukier i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

·         Wszystko dokładnie wymieszać i gotować 1,5 godziny.

·         Na koniec dodać ryż, wymieszać i gotować jeszcze 20 minut.

·         Gorący paprykarz przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin