Mintaj z owocami .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: PORCJA: 300 KCAL - 100 g filetów z mintaja - mała cebula - po ćwiartce jabłka i gruszki - 2 suszone śliwki - łyżeczka rodzynek - 2- 3 orzechy włoskie - 2 goździki - cynamon - kilka łyżek białego wytrawnego wina - sok z cytryny - łyżeczka oliwy - sól, biały pieprz. SPOSÓB WYKONANIA: 1. Rybę skrop cytryną, posyp solą i pieprzem, odstaw na 10 minut. 2. Namocz w gorącej wodzie śliwki i rodzynki, odstaw na kilka minut, a potem odcedź. Śliwki pokrój w plasterki. 3. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż rybę, a następnie obłóż ją plasterkami cebuli, jabłka, gruszki i śliwek, posyp rodzynkami, siekanymi orzechami, cynamonem, goździkami oraz solą i pieprzem. Całość zalej winem i duś pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin