Pierogi dagestańskie.doc

(0 KB) Pobierz

ciasto:

40 dag mąki

jajko

farsz:

50 dag botwiny

cebula

łyżka masła

4 łyżki posiekanych orzechów włoskich

jajko

łyżka posiekanej kolendry / zielonej pietruszki

sól, pieprz

 

Botwinę wrzucić na 2 min. do wrz?tku, ods?czyć, posiekać. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać botwinę i chwilę smażyć, po ostudzeniu dodać kolendrę, orzechy, przyprawy, jajko. Z mąki, jajka i niecałej szkl. wody zagnieść ciasto - dość ?cisłe, ale elastyczne. Rozwałkować na wysypanej m?ką stolnicy i wykroić spore krążki. Nakładać farsz, zlepić brzegi ciasta. Ugotować w osolonym wrz?tku, odcedzić. Podawać polane stopionym masłem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin