Kurczak na ostro po tajsku (udka).doc

(21 KB) Pobierz

Kurczak na ostro po tajsku

 

 

Składniki:
- 10 udek kurczaka
- 3-4 ząbki czosnku
- 1-2 łyżeczki kurkumy
- 3 łyżki ziarenek kolendry
- Po łyżeczce : soli, cukru, pieprzu
- 2 łyżki sosu chilli lub pikantnego ketchupu
- kilka kropel sosu sojowego
- olej do głębokiego smażenia

Sposób przyrządzania:

Ugotuj udka kurczaka, ostudź. Utrzyj pozostałe składniki (oprócz oleju) na gładką pastę (ziarenka kolendry rozgnieć najpierw w moździerzu), posmaruj kurczaka i włóż na godzinę do lodówki. Usmaż w głębokim oleju, osącz z nadmiaru tłuszczu. Możesz podawać na zimno lub ciepło, najlepiej z ryżem, lub z którymś z orientalnych makaronów, ale sam też dobry J.

 

 

 

Smacznego J

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin