Likier pomarańczow1.pdf

(21 KB) Pobierz
Likier pomarańczow1
Likier pomaraŃczowy
400 ml wody,
50 dag cukru,
500 ml spirytusu,
50 dag pomaraŃcz,
10 dag skórek pomaraŃczowych
SkórkĘ drobno pokroiĆ, zalaĆ spirytusem w butelce, zakorkowaĆ i pozostawiĆ na 5 dni.
PomaraŃcze umyĆ, sparzyĆ wrzĄcĄ wodĄ, osuszyĆ, zetrzeĆ wierzchniĄ warstwĘ skórki na
tarce.
WodĘ zagotowaĆ z cukrem i startĄ skórkĄ, wystudziĆ, połĄczyĆ z przecedzonym spirytusem i
sokiem z pomaraŃcz.
ZakorkowaĆ butelki i pozostawiĆ na 48 godzin.
NastĘpnie przelaĆ przez lejek z wata do innej butelki, zakorkowaĆ i pozostawiĆ na 2-3
miesiĄce.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin