Likier pomarańczow1.pdf
(
21 KB
)
Pobierz
Likier pomarańczow1
Likier pomaraŃczowy
400 ml wody,
50 dag cukru,
500 ml spirytusu,
50 dag pomaraŃcz,
10 dag skórek pomaraŃczowych
SkórkĘ drobno pokroiĆ, zalaĆ spirytusem w butelce, zakorkowaĆ i pozostawiĆ na 5 dni.
PomaraŃcze umyĆ, sparzyĆ wrzĄcĄ wodĄ, osuszyĆ, zetrzeĆ wierzchniĄ warstwĘ skórki na
tarce.
WodĘ zagotowaĆ z cukrem i startĄ skórkĄ, wystudziĆ, połĄczyĆ z przecedzonym spirytusem i
sokiem z pomaraŃcz.
ZakorkowaĆ butelki i pozostawiĆ na 48 godzin.
NastĘpnie przelaĆ przez lejek z wata do innej butelki, zakorkowaĆ i pozostawiĆ na 2-3
miesiĄce.
Plik z chomika:
MiczaArt
Inne pliki z tego folderu:
Lkier kawowy Mocca.pdf
(11 KB)
Likiery informacje ogólne.pdf
(17 KB)
Likier żółtkowy.pdf
(21 KB)
Likier ze świeżych róż.pdf
(24 KB)
Likier z poziomek.pdf
(16 KB)
Inne foldery tego chomika:
Drinki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin