Kulki proteinowe na karpie i amury - przepisy.doc

(23 KB) Pobierz

Sposób wykonania:

Z ciasta formować kulki o średnicy około 16-18mm do nęcenia, na przynętę 20-22mm.
Wrzucamy kulki do wrzątku i czekamy aż wypłyną, po wypłynięciu gotować przez 1 minutę.
Po wyciągnięciu kulek suszyć na ściereczce przez godzinę, potem można przełożyć do siateczki przewiewnej i suszyć dalej w przewiewnym, zaciemnionym miejscu.

 

 


Zestaw 1
1. Mąka kukurydziana 30%
2. Mąka pszenna 25%
3. Mąka sojowa odtłuszczona 25%
4. Mleko w proszku 10%
5. Mielone konopie 10%
6. Aromaty: słodki krem i syrop klonowy ADER CARP około 5-10ml
7. 10-12 Jaj

Zestaw 2
1. Mąka kukurydziana 30%
2. Mąka pszenna 30%
3. Mąka sojowa odtłuszczona 20%
4. Kasza manna 10%
5. Aromaty: magiczny owoc i brzoskwinia ADER CARP 5-10ml
6. 10Jaj

Zestaw 3
1. Mąka kukurydziana 30%
2. Mąka sojowa odtłuszczona 25%
3. Mąka pszenna 25%
4. Kasza kukurydziana 10%
5. Mleko w proszku 10%
6. Syrop klonowy i pomarańcza ADER CARP 5-10ml
7. 10 Jaj

 

Zestaw 4

1. 3 cz. zmielonego granulatu sojowego (odtłuszczony)
2. 3 cz. mąki kukurydzianej
3. 1,5 cz. zmielonej karmy dla psów (mączka kostna)
4. 1,5 cz. zmielony pokarm dla Karpi Koi
5. 1 cz. mąki ziemniaczanej
6. Aromaty owocowe i rybne
7. Ilość jaj od 10 do 14
8. Stymulator apetytu, wzmacniacz smaku, betaina zgodnie z zaleceniami producenta

 

Zestaw 5

1. Kasza manna- 30%
2. Mąka sojowa-35%
3.Mąka kukurydziana-35%
4. całość jest na 0,5-1 kg mieszanki.
5. Olej 2-4 łyżki stołowe
6. Jajka 6-12 sztuk
7. Atraktor zapachowy Truskawka, w płynie 5-10 ml.
8. Barwnik w proszku 1-2 łyżki stołowe

 

Zestaw 6

30% mielonego granulatu rybnego
20% maki kukurydzianej
20% maki pszennej
20% maki sojowej odtłuszczonej
10% mielonych prażonych konopi
jajka +aromat (mnie się sprawdziła muszla i krab)+2 łyżki oleju rybnego

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin