Dżem miodowy.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
5856882 UNPDF
Dżem miodowy
Składniki:
50 dag miodu 10 owoców kiwi (70 dag) 1 kg antonówek lub innych kwaskowych jabłek
50 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny ewentualnie odrobina zielonego barwnika
spożywczego
Sposób wykonania:
Owoce kiwi obrać i posiekać. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i drobno
pokroić. W garnku z grubym dnem podgrzać 350 ml wody z miodem i cukrem,
mieszając, dopóki cukier się nie rozpuści. Dodać owoce oraz sok z cytryny i gotować na
małym ogniu 30 - 40 minut, aż masa ściemnieje i zgęstnieje. Często mieszać, by się nie
przypaliła. Następnie lekko ją ostudzić i zmiksować, ewentualnie dodając nieco barwnika.
Zostawić na parę minut, żeby znikły bańki powietrza. Przełożyć do gorących
wyparzonych słoików i od razu zamknąć.
Plik z chomika:
atavm
Inne pliki z tego folderu:
Aromatyczne śliwki w occie.pdf
(30 KB)
Aromatyczne pomidory.pdf
(20 KB)
Ananas z cukinii.pdf
(28 KB)
Przetwory.pdf
(100 KB)
Smalec domowy.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
☻ Grill ☻
☻Dodatki do pieczywa☻
☻Owoce Morza☻
☻Ryby☻
☻Stare przepisy Babuni☻
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin