Faworki-1.pdf
(
17 KB
)
Pobierz
47545438 UNPDF
Faworki
·
1,5 szklanki mąki
·
3 żółtka
·
5 łyżek gęstej śmietany
·
1 łyżka spirytusu lub wódki
·
szczypta soli
·
1/2 szklanki cukru pudru
·
cukier waniliowy (4-5 paczek)
·
2 kostki smalcu do smażenia
Mąkę przesiać i wymieszać z solą. Dodać żółtka i śmietanę, wlać alkohol. Zagnieść
ciasto o konsystencji kluskowego. Kulę ciasta wybijać 5 minut drewnianym wałkiem i
wstawić na 30 minut do lodówki. Cieniuteńko rozwałkować (ma prześwitywać blat). Kroić,
zawijać i smażyć faworki w mocno rozgrzanym tłuszczu.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
oponki serowe(1).doc
(143 KB)
Oponki.doc
(514 KB)
Chrust.pdf
(36 KB)
Faworki -3.pdf
(26 KB)
oponki serowe.doc
(143 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin