Kapusta z grzybami.txt

(0 KB) Pobierz
Kapusta z grzybami

Sk�adniki:

    *
      3/4 kg kiszonej kapusty
    *
      gar�� suszonych grzyb�w
    *
      1 cebula
    *
      mas�o
    *
      m�ka
    *
      cukier
    *
      suszone �liwki

Pokrojon� kiszon� kapust� wk�adamy do garnka, dodajemy suszone grzyby wcze�niej namoczone w gor�cej wodzie. Gotujemy. Gdy grzyby b�d� mi�kkie, wyj�� kapust� i poszatkowa� po raz kolejny. Cebul� szklimy na �y�ce mas�a, sma�ymy z 1 �y�k� m�ki.

Mieszamy z kapust�. Dodajemy pokrojone grzyby. Do smaku doprawiamy cukrem i kminkiem. Mo�na doda� kilka suszonych �liwek bez pestek, namoczonych, ugotowanych i pokrojonych. Dusi� wszystko jeszcze kilka godzin.

Podawa� na gor�co.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin