Ryż po hiszpańsku.pdf

(18 KB) Pobierz
2707624 UNPDF
Ryż po hiszpańsku
s k ł a d n i k i :
• 4 łyżki masła
• 1 zielona papryka drobno
pokrojona w kostkę,
• 1 średnia cebula drobno
pokrojona w kostkę,
• szklanka surowego ryżu
• łyżeczka soli
• 0,5 łyżeczki papryki
• 0,5 łyżeczki papryki chili
(może być nieco mniej
pieprzu kajeńskiego)
• pieprz do smaku
• 2 posiekane pomidory
• 2 szklanki bulionu
drobiowego
Masło rozgrzewamy w litrowym naczyniu żaroodpornym przez jakieś
30 min. w wysokiej temperaturze. Do masła dodajemy cebulę i zielona
paprykę i smażymy je przez 4 min w średniej temperaturze. Następnie
dodajemy ryż, przyprawy, pomidory i bulion. Wszystko mieszamy i
gotujemy przez 15 min. w wysokiej temperaturze. Spulchniamy
widelcem
Zgłoś jeśli naruszono regulamin