Makaron z natką.pdf

(67 KB) Pobierz
2707585 UNPDF
Makaron z natką
Składniki
Pół kostki masła, 1/3 kostki margaryny, 1-2 ząbki czosnku, 3-4
łyżki posiekanej natki pietruszki, 3/4 szklanki startego ostrego
żółtego sera, 30 dag makaronu gwiazdki
Sposób przyrządzania
Masło i margarynę włożyć do żaroodpornego naczynia, mikrofalować 2 minuty przy
NAJWYŻSZEJ MOCY, dodać posiekany czosnek, mikrofalować jeszcze minutę przy tej
samej mocy. Wsypać natkę i ser, wymieszać na jednolity sos. Cztery szklanki wody wlać
do głębokiego żaroodpornego naczynia (2,5 l), doprowadzić do zagotowania przy
NAJWYŻSZEJ MOCY (około 5 minut). Dodać makaron, zamieszać, przykryć i
mikrofalować 6-7 minut przy NAJWYŻSZEJ MOCY, odcedzić, starannie osączyć,
przełożyć do tego samego naczynia, polać sosem, wymieszać. Podawać natychmiast.
Proporcje dla 3-4 osób.
 
2707585.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin