Sos śmietanowy.pdf
(
44 KB
)
Pobierz
26067097 UNPDF
Sos śmietanowy
Składniki
Szklanka śmietany 30-proc., ćwierć szklanki rosołu z kostki, łyżeczka soku z cytryny, sól,
biały pieprz
Sposób przyrządzania
Składniki wlać do żaroodpornego naczynia (0,5 l), przyprawić i mikrofalować 2 minuty
przy ŚREDNIEJ MOCY (50 proc.), zamieszać dwukrotnie (czas mikrofalowania zależy
od temperatury śmietany). Podawać do gotowanych warzyw, cielęciny lub kurczaka.
Proporcje na około 1,5 szklanki.
Warianty:
Sos chrzanowy
Do sosu dodać 1-2 łyżki chrzanu, zamieszać, mikrofalować przy ŚREDNIEJ MOCY
przez minutę, zamieszać. Podawać do sztuki mięsa, szynki lub białej kiełbasy na gorąco.
Sos musztardowy
Do sosu dodać 1-2 łyżki ostrej musztardy, wymieszać i mikrofalować przez minutę przy
ŚREDNIEJ MOCY, zamieszać. Podawać do gotowanego mięsa, kotletów mielonych z
wieprzowiny, szynki na gorąco lub kiełbasy.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Omlet.pdf
(53 KB)
Łosoś Terijaki(1).pdf
(56 KB)
Ciasteczka z muesli(1).pdf
(45 KB)
Krem francuski.pdf
(46 KB)
Nuggets szpinakowe.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin