Krupnik.pdf
(
46 KB
)
Pobierz
2707565 UNPDF
Krupnik
Składniki
3 łyżki masła lub oleju, 1-2 marchewki, 2 ząbki czosnku, średnia cebula, 8 szklanek
wody, 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej (pęczak), 25 dag zmielonej wołowiny lub chudej
wieprzowiny, posiekana natka pietruszki, koperek lub szczypiorek, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Masło włożyć do głębokiego żaroodpornego naczynia (4 l) i mikrofalować przy
NAJWYŻSZEJ MOCY przez minutę. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę oraz
rozgnieciony czosnek i cebulę, starannie wymieszać, mikrofalować minutę. Warzywa
zalać gorącą wodą, dodać opłukaną kaszę i mięso, dokładnie wymieszać, przyprawić,
przykryć i mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY przez 12 minut, następnie
zmniejszyć do ŚREDNIO WYSOKIEJ (70 proc.) i mikrofalować 45 minut, mieszając
dwukrotnie. Zupę podawać posypaną zieleniną.
Proporcje dla 4-6 osób.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Omlet.pdf
(53 KB)
Łosoś Terijaki(1).pdf
(56 KB)
Ciasteczka z muesli(1).pdf
(45 KB)
Krem francuski.pdf
(46 KB)
Nuggets szpinakowe.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin