Ratatouille(1).pdf

(66 KB) Pobierz
2707612 UNPDF
Ratatouille
Składniki
4 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, 2 średnie cebule, 2 średnie
bakłażany, 2 średnie cukinie, 2 strąki zielonej papryki, łyżeczka
tymianku, cukier, bazylia, 2 łyżeczki soli
Sposób przyrządzania
Oliwę wlać do żaroodpornego naczynia (2 l) i mikrofalować 2
minuty. Posiekany czosnek i pokrojoną w plasterki cebulę dodać do oliwy, dokładnie
wymieszać, mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY przez 3 minuty. Dodać pokrojone
bakłażany, cukinię i paprykę, starannie zamieszać, mikrofalować 3 minuty przy
NAJWYŻSZEJ MOCY, posypać przyprawami, wymieszać, przykryć i mikrofalować przy
ŚREDNIEJ MOCY (50 proc.) przez 8-9 minut. Wyjąć z kuchenki, pozostawić w
temperaturze pokojowej na 10 minut, wymieszać. Podawać na gorąco lub na zimno - do
pieczonych mięs.
Proporcje dla 6 osób.
 
2707612.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin