Biała w pomidorach.doc

(49 KB) Pobierz
Biała w pomidorach

Biała w pomidorach 

Przygotowanie: 15 minut

Duszenie: 1 godzina

Trudność: bardzo łatwy


Składniki na 4 porcje
 

0,6 kg białej cieńkiej kiełbasy

 

 

2 duże cebule

 

 

1 duża puszka pomidorów

 

 

bazylia, oregano, sól, pieprz

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Igłą należy ponakłuwać kiełbasę, żeby w czasie duszenia nie eksplodowała! Pamiętaj, żeby nie wkładać igły do naczynia - grozi śmiercią!

 

 

 

 

2.

Do naczynia żaroodpornego wrzucić: pomidory razem z zalewą, cebulę pokrojoną w półksiężyce i oczywiście kiełbasę!

 

 

 

 

3.

Doprawić indywidyalnie do smaku pieprzem i ziołami, np. bazylią, oregano itp.

 

 

 

 

4.

Zagotować i od tego momentu dusić na bardzo małym ogniu około 45 minut.

 

 

 

 

5.

Podawać na ciepło z pieczywem. Znam takich co i na zimno każdą ilość opanują! Smacznego!

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin