Kotlety mielone.doc

(24 KB) Pobierz
"Kotlety mielone "

"Kotlety mielone "

 

Składniki:

50 dkg mielonej wieprzowiny,
2 cebule,
1 jajo,
1 czerstwa bułka,
4 dkg tartej bułki,
tłuszcz do smażenia,
sól,
pieprz.

 

Sposób przyrządzenia:

        Cebule obrać, bardzo drobno posiekać i przesmażyć na łyżce tłuszczu. Do mięsa dodać jajko, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, usmażoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Uformować owalne kotlety, lekko je oprószyć w tartej bułce i smażyć po 5 - 8 min. z każdej strony. Podawać z ziemniakami puree, warzywami i ostrym sosem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin