KRUCHE CIASTKA Z NADZIENIEM.docx

(38 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

KRUCHE CIASTKA Z NADZIENIEM

 

 

 

 

 

Kruche ciacha z nadzieniem

Zachowują długo kruchość

Składniki

dla >6 osób

mąka, 2 szklanki
masło, 1 kostka
cukier, 1 szklanka
kwaśna śmietana, 1 szklanka

1. Wszystkie składniki mieszamy i ugniatamy aż powstanie jednolita masa. Wkładamy do lodówki i po godzinie jest już gotowe do wałkowania. Wałkujemy na cieniutkie placki i wykrawamy kwadraciki. Na środek każdego kwadracika nakładamy trochę marmolady i zawijamy na kształt poduszeczki.
2. Pieczemy w 180 stopniach, aż nabiorą złotego koloru.
3. Gdy już przestygną posypujemy je cukrem pudrem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin