Sałatka z brokułów.pdf

(50 KB) Pobierz
36431563 UNPDF
Sałatka z brokułów
Składniki
50 dag brokułów, 2 pomidory, 2 jaja, cebula, 2 ząbki czosnku,
strąk żółtej papryki, szklanka majonezu lub sosu winegret,
pęczek koperku, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Brokuły umyć, podzielić na mniejsze części i wrzucić do gotującej
się osolonej wody na 10 minut. Odcedzić. Pomidory sparzyć
wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Cebulę obrać i pokroić w obręcze.
Czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, a strąk
pokroić w paseczki. Warzywa wymieszać z przyprawami, a tuż przed podaniem oblać
majonezem lub sosem winegret. Przybrać jajami ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w
ćwiartki, posypać posiekanym koperkiem.
 
36431563.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin