Omlet niemiecki.rtf

(6 KB) Pobierz
Omlet niemiecki

Omlet niemiecki

 

Składniki:

4 jaja

30 dag białej kiełbasy

10 dag startego żółtego sera

mała czerstwa bułka

cebula

2 łki posiekanej zielonej pietruszki

szklanka mleka

łeczka mielonej gorczycy

łeczka masła

l

pieprz

 

Buł pokrój w drobną kostkę i zrumień na stopionym maśle. Kiełbasę obierz ze skórki, pokrój i zrumień na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj drobno pokrojoną cebulę, zeszklij i dodaj pieprz, zieloną pietruszkę, gorczycę, sól.

 

Zdejmij z ognia, przestudź i usuń nadmiar tłuszczu. Jaja dokładnie roztrzep z mlekiem, połącz z serem i grzankami z bułki, na koniec dodaj usmażoną kiełbasę. Całość wymieszaj, wlej do wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formy, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

 

Następnego dnia wstaw do nagrzanego piekarnika na 40-50 minut.

 

Podawaj ze smażonymi ziemniakami i surówkami lub kiszonymi ogórkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin