POLĘDWICZKI WIEPRZOWE.txt

(2 KB) Pobierz
	
	
	

Polędwiczki wieprzowe nadziewane 
Przygotowanie: 40 min.

Oczekiwanie: 10 min.

Pieczenie: 40 min.

Trudność: łatwe


Składniki na 3 porcje

•		Polędwiczka wieprzowa
		
•		musztarda
		
•		papryka konserwowa
		
•		3-4 duże pieczarki
		
•		cebulka
		
•		15 dag żółtego sera
		
•		1 ogórek kiszony
		
•		sól, pieprz
		

1.		Polędwiczke przekroić na całej długości uważając aby nie przeciąć do końca żeby się nie rozpadla.Rozłożyć na duży płat dobrze rozbić tłuczkiem tak jak na schabowe.MIĘSO posolić i natrzeć pieprzem.Pozostawić na 10-15 min.
				
2.		W tym czasie przygotować pozostałe składniki.Papryke, ogórki i cebulkę pokroić w drobną kosteczke. pieczarki równiez pokroić i lekko obsmażyć .Żółty ser zetrzeć na tartce.Mieso rozłożyć na desce posmarować całą powierzchnie musztardą.Na to wyłożyć równomiernie pozostałe składniki zasypać żółtym serem.Starannie zrolować najlepiej związać nitką tak aby podczas pieczenia mięso się nie rozwineło.Obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron podlać odrobiną bulionu.W czasie pieczenia kontrolować poziom płynu tak aby się nie wygotował.Polędwiczki świetnie smakują z pire ziemniaczanym i ze świeżą surówką.
SMACZNEGO
				
Zgłoś jeśli naruszono regulamin