Karp z sosem genewskim.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
34420093 UNPDF
Karp z sosem genewskim
Składniki
Karp, cebula, 2 szklanki 6-proc. octu, vegeta, natka pietruszki. Sos: kawałek słoniny,
marchewka, pietruszka, seler, kilka pieczarek, szklanka rosołu, pół szklanki białego wina,
łyżka mąki, 4 sardynki lub szprotki, listki laurowe, ziele angielskie
Sposób przyrządzania
Karpia oczyścić, posypać vegetą, włożyć (grzbietem do góry) do rondla, obłożyć
plastrami cebuli, wlać ocet i gotować na bardzo małym ogniu. Słoninę, marchew,
pietruszkę, seler i pieczarki pokroić, włożyć do osobnego garnka, zalać rosołem, dusić,
aż warzywa będą miękkie. Szprotki posiekać, wymieszać z mąką, włożyć do warzyw,
dodać liście laurowe, ziele angielskie, jeszcze chwilę dusić. Następnie przetrzeć sos
przez sitko, wymieszać z winem i zagotować. Miękką rybę wyłożyć na półmisek,
udekorować zieleniną. Osobno podać sos oraz ziemniaki z wody i surówkę.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin