Sos mięsno-warzywny.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
66464368 UNPDF
Sos mięsno-warzywny
Składniki
25 dag mielonej wołowiny, 3 pomidory lub czubata łyżka
koncentratu pomidorowego, 4-5 pieczarek, cebula, marchewka,
pietruszka, kilka łodyżek selera naciowego, ćwierć szklanki
czerwonego wina, 2-3 ząbki czosnku, kilka łyżek oleju, po
łyżeczce suszonego tymianku, bazylii i słodkiej papryki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
W dużym rondlu rozgrzać olej, podsmażyć drobno posiekaną cebulę i pokrojone
pieczarki, włożyć mięso i dusić pod przykryciem. Po 10 min dodać: marchewkę i
pietruszkę starte na tarce jarzynowej, pomidory (bez skórki i pestek) pokrojone w kostkę
albo koncentrat, seler pokrojony w talarki, wino, zmiażdżony czosnek, szklankę wody lub
bulionu i przyprawy. Gotować jeszcze 10-15 min, od czasu do czasu mieszając.
Podawać z makaronem lub ryżem. 100 g - 85 kcal.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Sosy.rar
(296 KB)
13(2).jpg
(108 KB)
13(1).jpg
(108 KB)
13.jpg
(108 KB)
Sosy 1.pdf
(269 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin