Kotlety mielone nadziewane szynka i serem
mięso mielone 250g,kilka plastrów sera gouda,kilka plastrów szynki,bułka 1,bułka tarta,jajko,łyżka maki,pól łyżeczki soli i przywary do gyrosa,szczypta pieprzu,łyżeczka musztardy, Do mięsa dodać namoczona i odciśnięta bułkę, musztardę, jajko, make i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić. Ser i szynkę zawinąć razem w rulonik o długości 2-3cm. Na ręce rozpłaszczyć porcje mięsa, na środek położyć ruloniki serowo szynkowe i dokładnie uformować kotlecika. Obtoczyć w bułce tartej smażyć z 2 stron na złoto.
przygotowanie: 20 min gotowanie: 30 min
ilośc porcji: 4 (zmie?)
Początek formularza
Dół formularza
· 60 dag schabu
· 6 plasterków szynki
· 2 jajka na twardo
· 2 jajka surowe
· 1 duża czerwona papryka świeża
· zielona pietruszka
· masło
· bułka tarta
· sól
· pieprz
· olej
dotkad