Kotlety nadziewane.docx

(185 KB) Pobierz

Kotlety mielone nadziewane szynka i serem;)

Kotlety mielone nadziewane szynka i serem

mięso mielone 250g,
kilka plastrów sera gouda,
kilka plastrów szynki,
bułka 1,
bułka tarta,
jajko,
łyżka maki,
pól łyżeczki soli i przywary do gyrosa,
szczypta pieprzu,
łyżeczka musztardy,

Do mięsa dodać namoczona i odciśnięta bułkę, musztardę, jajko, make i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić. Ser i szynkę zawinąć razem w rulonik o długości 2-3cm. Na ręce rozpłaszczyć porcje mięsa, na środek położyć ruloniki serowo szynkowe i dokładnie uformować kotlecika. Obtoczyć w bułce tartej smażyć z 2 stron na złoto.

NADZIEWANE KOTLECIKI

http://www.uwielbiam.pl/image/20minut.pngprzygotowanie: 20 min
gotowanie: 30 min

ilośc porcji: 4 (zmie?)

Początek formularza

Dół formularza

składniki

·         60 dag schabu

·         6 plasterków szynki

·         2 jajka na twardo

·         2 jajka surowe

·         1 duża czerwona papryka świeża

·         zielona pietruszka

·         masło

·         bułka tarta

·         sól

·         pieprz

·         olej

Sposób przygotowania

  1. Mięso podzielić na porcje, doprawić i cienko rozbić. Na każdą porcję mięsa połozyć plasterek gotowanego jajka, szynkę, kawałek papryki, troszkę masła, posypać zieloną pietruszką.
  2. Mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem do mięsa, aby sie dobrze skleiły. surpwe jajk roztrzepać. Mięso panierować w jajku i bułce tartej. Smazyć na oleju z obu stron.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin