KR�LIK WIELKANOCNY Sk�adniki: Mieso z kr�lika, mo�e by� ca�y lub dowolna cz�� Boczek w�dzony, mas�o, cebula, czosnek, pieczarki lub grzyby le�na przyprawy - s�, pieprz, ziele angielskie, ja�owiec, estragon kostka roso�owa lub wino do podlewania. Spos�b przyrz�dzania: Kr�lika op�uka� pod bie��c� zimn� wod�, obsuszy�, obra� z b�on. Natrze� sol�, �wie�o zmielonym pieprzem,estragonem,czosnkiem (najlepiej zmia�d�onym) najlepiej zrobi� to kilka godzin przed pieczeniem. Boczek pokroi� w plasterki i wy�o�y� nimi brytfann�. W�o�y� kr�lika, doda� cebule, grzyby i pozosta�e przyprawy, na wierzch kr�lika doda� mas�o. W�o�y� mi�so do piekarnika o tem.200 st. Piec ok godziny, jesli kr�lik jest ca�y to d�u�ej. podlewa� kostka roso�ow� lub winem. Po upieczeniu kr�lika trzyma� pod przykryciem aby nie wysech�. Podawa� z winem. Smacznego. Porcje: dla 3 os�b Czas: do 90 minut Trudno��: �rednio �atwy Koszt: do 30 z� Autor: tjunde
dotkad