Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc. 001) Królik w rosole.pdf

(29 KB) Pobierz
kuchnia.tv
kuchnia.tv
Królik w rosole
ilość osób: 4
trudność: łatwe
Składniki
1 królik
6 marchewek
1 łodyga selera naciowego
2 cebule
2 kostki bulionu drobiowego
2 liście laurowe
oliwa
natka pietruszki
Przygotowanie
Pokroić i warzywa. Wyciąć wątrobę i nerki i podzielić królika na porcje. Mięso i warzywa umieścić
w garnku, dodać kostki rosołowe i nalać tyle wody, by pokryć składniki. Gotować na wolnym
ogniu 1 - 1½ godziny. Kiedy mięso się ugotuje wrzucić liście laurowe. Pod koniec można dodać
pokrojone nerki i wątrobę i gotować jeszcze 2 - 3 minuty. Wlać nieco oliwy, wsypać posiekaną
natkę pietruszki i zamieszać.
© Marco Pierre White
Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię.
(odc.1)
1 z 1
2010-02-16 15:51
242111718.001.png 242111718.002.png 242111718.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin