Miodowe magdalenki.doc

(90 KB) Pobierz
Miodowe magdalenki

Miodowe magdalenki

Miodowe magdalenki

Składniki na około 27 magdalenek:

·         250 g mąki

·         3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

·         1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

·         3 jajka

·         2 łyżeczki cynamonu

·         140 g masła

·         60 g cukru muscovado

·         170 g płynnego miodu

·         1 łyżka wody

·         cukier puder do oprószenia 

W garnuszku umieścić masło, miód, wodę, podgrzać do rozpuszczenia. Dobrze wymieszać i dodać pozostałe składniki (jajka dodajemy w całości). Miksować przez 3 minuty, aż ciasto będzie gładkie. Nalać do formy na magdalenki, piec około 15-20 minut (w zależności od piekarnika) w temperaturze 180ºC.

Wyjąć, ostudzić na kratce, oprószyć pudrem.

Smacznego :)

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin