Naleśniki z budyniem i owocami.doc

(228 KB) Pobierz
Naleśniki z budyniem i owocami

Naleśniki z budyniem i owocami

 

Składniki
na ciasto naleśnikowe:
- 1 szklanka mąki
- 300 ml podgrzanego mleka
- 3 jajka
- 10 g świeżych drożdży

Nadzienie:
- 1 budyń o smaku bananowym
- 500 ml mleka
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 waniliowy serek homogenizowany
- 2 banany
- 3 łyżki rodzynek

Wykonanie:

 

Przygotować ciasto naleśnikowe: drożdże rozpuścić w letnim mleku i razem z pozostałymi składnikami umieścić w blenderze. Zmiksować dokładnie, odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Następnie usmażyć 8 naleśników.

Kiedy ciasto naleśnikowe "odpoczywa" przygotować masę budyniową: budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, posypać cukrem pudrem i zostawić do ostygnięcia.. Dodać serek, rodzynki i pokrojone w kostkę banany. Dobrze wymieszać.

Na usmażone naleśniki nakładać porcje farszu, składać w trójkąty. Najlepiej smakują ciepłe.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin