Składnikina ciasto naleśnikowe:- 1 szklanka mąki- 300 ml podgrzanego mleka- 3 jajka- 10 g świeżych drożdżyNadzienie:- 1 budyń o smaku bananowym- 500 ml mleka- 1 łyżka cukru pudru- 1 waniliowy serek homogenizowany- 2 banany- 3 łyżki rodzynekWykonanie:
Przygotować ciasto naleśnikowe: drożdże rozpuścić w letnim mleku i razem z pozostałymi składnikami umieścić w blenderze. Zmiksować dokładnie, odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce.Następnie usmażyć 8 naleśników.Kiedy ciasto naleśnikowe "odpoczywa" przygotować masę budyniową: budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, posypać cukrem pudrem i zostawić do ostygnięcia.. Dodać serek, rodzynki i pokrojone w kostkę banany. Dobrze wymieszać.Na usmażone naleśniki nakładać porcje farszu, składać w trójkąty. Najlepiej smakują ciepłe.
psotnica23