Krem z ogórków z kokosem.doc

(26 KB) Pobierz
Krem z ogórków z kokosem

Krem z ogórków z kokosem

- Danie proste bardzo. Jedynym niezbędnym gadżetem kuchennym jest sprawny mikser, dzięki któremu warzywom nada się konsystencję delikatnego kremu. Przed zaserwowaniem na stół przygotujcie porcję grzanek chlebowych, które rewelacyjnie komponują się z ogórkowo-kokosowym smakiem.

Dla 4 osób
Czas przygotowania: ok. 40 min.

Jak to zrobić:
1. Obierz paprykę, oderwij ogonek i usuń nasiona.
2. Opłucz miąższ i posiekaj go.
3. Obierz cebulę i drobniutko pokrój.
4. Ogórka obierz ze skórki, przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w plasterki.
5. Do garnka wrzuć paprykę, cebulę i kawałki ogórka. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem.
6. Dodaj kawałek masła wielkości orzecha i powoli doprowadź do wrzenia, mieszając drewnianą łyżką.
7. Po 10 minutach, zmiksuj całość, przełóż z powrotem do garnka, dodaj śmietankę kokosową i ponownie doprowadź do wrzenia.
8. Zdejmij całość z ognia i dodaj śmietanę.
9. Podawaj z grzaneczkami.

Bon appetit!

drukować

Produkty potrzebne do przepisuProdukty potrzebne do przepisu

·         1 cebula

·         1 czerwona papryka

·         1 ładny ogórek

·         1 łyżka masła

·         sól i świeżo zmielony pieprz

·         1/4 l śmietanki kokosowej (zwanej też mlekiem, najczęściej w puszce)

·         1 łyżka śmietanki Rama Cremefine

 


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin