Złota Rosa.doc

(20 KB) Pobierz
Złota Rosa

                                               Złota   Rosa

 

 

Składniki:

 

 

sok z ½ cytryny

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 puszka brzoskwini lub ananasów

3 jajka

budyń śmietankowy

½ kg twarogu

¼ szklanki oleju

1 ¼ szklanki cukru

1 cukier waniliowy

1 szklanka mleka

1 kostka margaryny

3 szklanki mąki

 

 

Sposób wykonania:

 

 

 

Twaróg, olej, mleko, budyń, sok z cytryny i ¾ szklanki cukru zmiksować. Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, ½ szklanki cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto. Na prostokątną blachę o wymiarach 25 na 36 cm najpierw wykładamy ciasto, potem zmiksowany twaróg wymieszany z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.

Piec około 40-45 minut w temperaturze 160-170 °C. Na 15 minut przed końcem pieczenia ubić pianę z 3 białek i ½ szklanki cukru i wyłożyć ją na ciasto.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin