SERNIK DUŃSKI.docx

(10 KB) Pobierz

SERNIK    DUŃSKI

Biszkopt;

6 jajek    

1 szklanka cukry kryształu   - Nie pełna

1i pół szklanki  mąki

2 łyżki kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem kryształem  na sztywno dodać    żółtka  i dalej ubijać  dodać kakało ,mąkę i proszek do pieczenia   i piec 

Masa serowa ;

 

30 dkg twarogu zmielonego

1galaretka  cytrynową  rozmieszaną w pół szklance wody  gorącej

10 dkg rodzynek  zalać gorącą wodą  zostawić na 10 min póżniej odcedzić 

30 dkg cukru pudru   + 1 cukier waniliowy   wszystko  razem  wymieszać

Śmietana:

 

0,80 l śmietany kremówki     30%  lub 36%

4 torebki   Śmietank i-Fix  Dr.Oetker

Śmietane ubić  na sztywno dodać  śmietanki w proszku  później dodać masę serową

Biszkopt przekroić   3 /4 masy dać do środka   a resztą  masy posmarować  góre i boki  biszkoptu

                                                     SMACZNEGO

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin