Á la Prince Polo.pdf
(
299 KB
)
Pobierz
132245002 UNPDF
Á la Prince Polo
Porcja: 624 kcal
Przygotowanie: 60 minut
Na 12 porcji
Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1–2 łyżki kakao
sok z cytryny
Ciasto:
6 białek
szklanka cukru
ok. 100 dag Prince Polo (5 małych wafelków lub 3 duże)
100 g orzechów włoskich
100 g wiórków kokosowych
masło do formy
Krem:
6 żółtek
5 łyżek cukru
10 dag masła
Dekoracja:
gotowa polewa czekoladowa
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka i nadal ubijać. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i
kakao. Delikatnie wymieszać. Biszkopt wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec ok.
25 minut w 170°C. Ostudzony biszkopt nasączyć przegotowaną wodą z dodatkiem soku z
cytryny. 6 białek ubić na sztywną pianę i dalej ubijając, stopniowo dodawać cukier. Połączyć
z pokrojonymi Prince Polo, orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi. Masę wylać do
natłuszczonej formy, piec ok. 20 minut w 170°C. Ostudzić. Żółtka ubić z cukrem na parze.
Ostudzić. Masło utrzeć i dalej ucierając, dodawać masę żółtkową. Na nasączony biszkopt
kakaowy wyłożyć najpierw krem maślany, a potem ciasto z Prince Polo. Lekko docisnąć.
Polewę czekoladową przygotować według przepisu na opakowaniu. Polać nią ciasto.
Schłodzić je w lodówce.
Plik z chomika:
login167
Inne pliki z tego folderu:
Kuchnia - Przepisy Kurta Schellera (prawie 3 tys stron) cz.2.pdf
(33774 KB)
Kuchnia - Przepisy Kurta Schellera (prawie 3 tys stron i fotografie potraw) cz.1.pdf
(32756 KB)
Kuchnia japońska.pdf
(4989 KB)
PIZZE-GRZANKI-ZAPIEKANKI.PDF
(13017 KB)
Kokosowe trufelki.pdf
(281 KB)
Inne foldery tego chomika:
! dyplomy przedszkolaka
! geriatria
! kardiologia
! kinezyterapia
! metody
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin