Żeberka w sosie barbecue.pdf
(
56 KB
)
Pobierz
26067437 UNPDF
Żeberka w sosie barbecue
Składniki
1-1,5 kg żeberek wieprzowych, pół szklanki ostrego keczupu,
cukier, łyżka ostrej musztardy, 10 ziarenek pieprzu, łyżeczka
tymianku, bazylii lub majeranku, 4-5 ząbków czosnku, 2 duże
cebule, 6 łyżek wytrawnego wina, sól
Sposób przyrządzania
Mięso podzielone na porcje włożyć do miski. Do pozostałych składników dodać szklankę
wody, pokrojoną cebulę i czosnek, wymieszać, zalać żeberka, przykryć, wstawić w
chłodne miejsce na 24 godziny, podczas marynowania mieszać 2-3 razy. Żeberka razem
z marynatą przełożyć do żaroodpornego naczynia (4-5 l), przykryć pokrywą lub folią
mikrofalową i przez 20 minut mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY. Po dokładnym
wymieszaniu przykryć i mikrofalować 30-40 minut przy ŚREDNIEJ MOCY (50 proc.) lub
do miękkości. Podawać ze świeżymi bułkami lub ryżem.
Proporcje dla 4-6 osób.
Plik z chomika:
mimi91karola
Inne pliki z tego folderu:
Kuchnia_wloska_Przepisy.net.pdf
(3041 KB)
Kebab.doc
(36 KB)
Kuchnia-GRILL.pdf
(288 KB)
Makłowicz Robert - Kuchnia.pdf
(425 KB)
Żeberka w sosie barbecue.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
do tel
Dokumenty
e-booki
Filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin