Zapiekanka z filetów drobiowych.rtf

(7 KB) Pobierz
Zapiekanka z filetów drobiowych

Zapiekanka z filetów drobiowych

 

Składniki na 4 porcje:

50 dag filetów z drobiu

4 łki oleju (oliwy z oliwek)

cebula

25 dag marchwi

szklanka soku jabłkowego

szklanka Bulionu drobiowego w płynie WINIARY przygotowanego wg przepisu z opakowania

3 łki rodzynek

3 łki suszonych moreli

2 łki koncentratu pomidorowego

łka mąki pszennej

bek czosnku

ćwierć łeczki gałki muszkatołowej

pół łeczki imbiru

łeczka cynamonu

liść laurowy

łeczka cukru

l

 

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokrojone na kawałki mięso podsmaż na rozgrzanym na patelni oleju i przełóż do rondla.

 

Na patelni zeszklij cebulę, dodaj do niej marchewkę i smaż około 2 minut. Teraz dodaj mięso wymieszane z bulionem oraz rozprowadzoną sokiem mą i wrzuć pozostałe składniki. Wszystko wymieszaj, zagotuj i przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz pod przykryciem, aż mięso zmięknie.

 

Tak przygotowane mięso możesz nie tylko zapiekać, ale także dusić pod przykryciem. Podaj z ryżem i z zieloną sałatą lub surówką z cykorii.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin