Grzanki z szynką.rtf

(5 KB) Pobierz
Grzanki z szynk¹

Grzanki z szynką

 

Składniki:

8 kromek bułki paryskiej

8 plastrów żółtego sera edamskiego

4 plastry szynki

2 łki margaryny

2 łeczki zmieszanych przypraw:

oregano, tymianku, bazylii

 

Cztery kromki bułki posmaruj margaryną. Na każdej z nich ułóż plaster sera i posyp ziołami, następnie połóż plaster szynki i znów posyp ziołami, na to ponownie połóż plaster sera, a na koniec, na wierzchu połóż drugą kromkę bułki - posmarowaną stroną - do środka.

 

Przygotowane kanapki mocno ściśnij i smaż na rozgrzanym tłuszczu (na średnim ogniu) po 4 minuty z każdej strony. Podawaj jeszcze gorące.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin