Nadziewane pomidory.rtf

(6 KB) Pobierz
Nadziewane pomidory

Nadziewane pomidory

 

Składniki na 4 porcje:

8 średniej wielkości twardych pomidorów

10 dag bryndzy

10 dag twarożku

duża cebula

mała puszka tuńczyka w oleju

1/4 łeczki cukru

czek koperku

l

łeczka pieprzu

 

Z umytych i osuszonych pomidorów zetnij wierzchy, a łeczką wydrąż miąższ. Wydrążone pomidory posyp solą i ustaw ścię stroną do spodu, aby ściekł nadmiar soku.

 

Tuńczyka zmiksuj z bryndzą, twarożkiem, solą, pieprzem i cukrem na gładką, jednolitą masę, po czym dokładnie wymieszaj z drobniutko pokrojoną cebulą. Tym farszem nadziej pomidory, ułóż je na półmisku, przykryj folią i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem udekoruj gałązkami koperku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin