Roladki z szynki.rtf

(6 KB) Pobierz
Roladki z szynki

Roladki z szynki

 

Składniki na 6 porcji:

6 plastrów szynki (15 dag)

gruszka (15 dag)

łeczka soku z cytryny

pół łeczki cukru

po szczypcie imbiru i soli

do przybrania:

6 liści sałaty

1,5 łeczki płatków migdałowych

sos:

4 łki Majonezu sałatkowego WINIARY

łka przetartych jeżyn lub czarnych porzeczek

albo galaretki z czarnych porzeczek

 

 

Szynkę obierz z osłonki. Gruszkę umyj, obierz, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój na sześć części. Zagotuj szklankę wody z dodatkiem soku z cytryny, cukru, szczypty imbiru i soli. Włóż cząstki gruszki, gotuj 2 minuty, a następnie osącz i ostudź.

 

Teraz wymieszaj majonez z przetartymi owocami. Liście sałaty umyj i osusz. Plastry kiełbasy owiń następnie wokół kawałw gruszki i zepnij wykałaczkami.

 

Na talerzykach rozłóż liście sałaty, na każdym połóż roladkę, polej sosem i posyp płatkami migdałów. Podawaj z pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin