Szaszłyki z drobiu.rtf

(6 KB) Pobierz
Szasz³yki z drobiu

Szaszłyki z drobiu

 

Składniki na 4 porcje:

40 dag piersi kurczaka lub indyka

3 średnie cebule

cukinia

żółta papryka

Przyprawa do zup, sosów, sałatek WINIARY

marynata:

1/4 szklanki sosu sojowego

3 łki oleju

sok i skórka otarta z połowy cytryny

 

Przygotuj marynatę: wymieszaj sos sojowy z olejem, sokiem i skórką cytrynową.

 

Mięso umyj, osusz, następnie pokrój w kostkę i skrop przyprawą. Teraz polej marynatą, wymieszaj i odstaw na 3 godziny do lodówki.

 

Cebulę obierz i pokrój w plastry grubości 1,5 cm. Cukinię umyj, osusz i również pokrój w grube plastry. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój na kawałki. Zamarynowane mięso nadziewaj na szpadki do szaszłyków na przemian z cebulą, cukinią i papryką. Piecz na grillu albo w piekarniku z dodatkiem przyprawy do zup, sosów i sałatek. Możesz też usmaż je na patelni. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin