· 2 piersi z kurczaka.
· 4 łyżki pełne ziół prowansalskich,
· 1 łyżeczka oregano
· szczypta soli,
· pół szklanki oleju,
· pieprz mielony,
· bułki do kebaba lub zwykłe, duże bułeczki.
· SOS;
· Majonez (winiary),
· 6 ząbków czosnku ,
· ketchup( Pudliszki lub kotlin),
· jogurt mały, naturalny danon
1. z soli, pieprzu, oleju i ziół przygotować marynatę. piersi pokroić w najcieńsze słupki i zanurzyć w marynacie na minimum 30 minut. przygotować sos; czosnek rozgnieść ( ja daję 5-6 ząbków na pół słoika majonezu).nagrzać piekarnik i ogrzać poprzekrawane bułeczki, trzeba uważać aby ich za bardzo nie wysuszyć. mięso smażyć ze wszystkimi składnikami w których się marynowało. PYCHA I SMACZNEGO
joly