· OKOŁO 2 KG ARBUZA
· 2 MANDARYNKI
· 1 GALARETKA AGRESTOWA
· 200 ML ŚMIETANY 30%
· 2 ŁYŻECZKI CUKRU WANILIOWEGO
ŚRODEK ARBUZA WYDRĄŻYĆ TAK ABY SKÓRKA ARBUZA ZOSTALAI SŁUŻYŁA JAKO MISKA DO SAŁATKI.POŁOWĘ MIĄŻSZU POKROIĆ W KOSTKĘ A POŁOWĘ ZJEŚĆ.MANDARYNKI OBRAĆ ZE SKÓRKI I POKROIĆ W KOSTKĘ. GALARETKĘ AGRESTOWĄ ROZPUŚCIĆ W JEDNEJ SZKLANCE GORĄCEJ WODY I OSTUDZIĆ. GDY STĘŻEJE POKROIĆ JĄ W KOSTĘ. SCHŁODZONĄ ŚMIETANĘ UBIĆ Z CUKREM WANILIOWYM. DO MISKI Z ARBUZA WKŁADAĆ NASTĘPUJĄCE SKŁADNIKI POŁOWĘ MIĄŻSZU ARBUZA, POŁOWĘ MANDARYNEK I KOSTKI GALARETKI. UDEKOROWAĆ UBITĄ ŚMIETANĄ.
jkl32