RYBA W ZALEWIE POMIDOROWEJ.doc

(19 KB) Pobierz
RYBA W ZALEWIE POMIDOROWEJ

RYBA W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Przepis znaleziony oczywiście w Internecie, a dostałam go od znajomej . Proporcje zostały zwiększone.

Składniki:

·         1 kg ryby

Rybę przyprawić, panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć i wystudzić.

Składniki na zalewę:

·         1 litr wody,

·         1/2 szklanki octu,

·         5 łyżek cukru,

·         2 łyżki soli,

·         1/2 szklanki oleju,

·         słoik przecieru pomidorowego (200g),

·         7 ziaren ziela angielskiego,

·         2 liście laurowe,

·         cebula.


Wszystkie składniki oprócz cebuli zagotować. W głębokim naczyniu układać porcje ryby, przekładając pokrojoną cebulą. Wszystko zalać ciepłą zalewą. Schłodzić.



Zgłoś jeśli naruszono regulamin