Makaron z mozzarellą i cukinią.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 2 kulki mozzarelli (100 - 150 g)

 

- 400 g włoskiego makaronu penne lub fusili

 

- 2 wąskie cukinie pokrojone w grube plastry

 

- 1 cebula pokrojona w paseczki

 

- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski

 

- 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki

 

- 5 łyżek oliwy z oliwek

 

- sól

 

- pieprz

 

- parmezan

 

Sposób przyrządzania:

 

Nastawić osoloną wodę na makaron i rozgrzać oliwę na patelni. Do gorącej oliwy wrzucić cebulę i czosnek, lekko zrumienić, dodać cukinię i paprykę i podsmażyć. Dodać sól i pieprz.

 

W tym czasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Dodać do gorących warzyw, podrzucić kilka razy na patelni. Dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę i zamieszać. Podawać z parmezanem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin