Zanęta karasiowa
Pięć szklanek jakiejkolwiek zanęty bazy,
Jedna szklanka śruty kukurydzianej
Pół szklanki drobniejszej śruty arachidowej
Pół szklanki kopry polskiej
Trzy łyżki stołowe tłuczonych ziaren słonecznika
Trzy łyżki karmelu Kremkusa
Pół torebki cukru waniliowego
Łyżeczka do herbaty olejku rumowego
Trzy czwarte szklanki kleju do zanęt PV6
Szklanka otrębów pszennych
Zanęta linowa
500 g gruba kasza kukurydziana
400 g drobno zmielona bułka (wyprażona)
250 g grubo zmielone wafle
150 g pokruszone płatki owsiane (muszą być dodane tuż przed zlepieniem kul zanętowych, aby nie złapały wilgoci)
150 g arachid mielony
50 g sproszkowany karmel
Kawałki czerwonych robaków
Zanęta na wodę bieżącą
1 część bułki tartej, grubszej (nie przesianej)
1 część biszkoptów
1 część mielonych białych sucharów
1 cześć mąki kukurydzianej
1 część płatków owsianych (im większy prąd - tym więcej płatków)
Żwir - bardzo drobny
Krew suszona lub ziemia z kretowiska
Zapach - Top secret DAM - 1 opakowanie na 10 litrów zanęty
Ochotka mrożona i białe (barwione) robaki - po 1 litrze
Zanęta
1 część bułki tartej
1 część biszkoptów mielonych
1 część mąki kukurydzianej prażonej
1/2 części kaszy jaglanej mielonej
Ziemia z kretowiska
Zapach - Kremkusa 'czerwony'
Krew suszona,
Zanęta powierzchniowa
1 część bułki tartej mielonej
1 część mąki kukurydzianej
Zapach na wody czyste - krew suszona
Zapach na wodę zanieczyszczoną, brudną - anyż
Zanęty powierzchniowa
1 kg mąki kukurydzianej
1 kg bułki tartej
0,5 kg otrąb pszennych
Zapach anyżowy
0,5 kg bułki tartej
0,25 mieszanki orzechowej
1 paczkę lodów waniliowych w proszku
3 łyżeczki mleka w proszku
Zapach waniliowy
0,5 kg mączki bananowej
0,7 kg mąki kukurydzianej
0,25 kg coco belgijskie
0,25 kg mączki sojowej
Zapach bananowy
Zanęta na wiosnę
40% ziemia
20% mielone pieczywo
15% Copra naturalna
15% Coco-Belge
5% Arachid tłusty
5% konopie
Zanęta na lato
25% mielone pieczywo
15% Biszkopt tłusty
15% Arachid tłusty
15% PV-1
10% Konopie
10% kopra melasa
5% mąka sojowa
5% Coco-Belge
Zanęta na jesień
40% mielone pieczywo
20% Copra naturalna
15% Arachid odtłuszczony
10% Coco-Belge
10% PV-1
5% Konopie
Zanęta uniwersalna
1,5 części bułki tartej
0,5 części mąki kukurydzianej
0,5 części kaszy kukurydzianej
1 część mielonych płatków kukurydzianych
0,2 części cukru
0,5 części mielonych nasion słonecznika
Piach + klej + aromat
Zanęta płociowa
1 cz. mąki kukurydzianej
1 cz. bułki tartej
0,5 cz. kaszy kukurydzianej
0,5 cz. gotowanych lub mielonych nasion lnu lub pokruszonych płatków owsianych
Żwir + klej + atraktor (kminek, lawenda, koper włoski, kolendra)
Zanęta leszczowa na rzekę
4 cz. gotowanej kaszy kukurydzianej
1 cz. mielonego suchego chleba
1,5 cz. pokruszonych płatków owsianych
Żwir + klej + atraktor
Zanęta leszczowa późnojesienna
5 dag mielonego orzech włoskiego
10 dag mielonego biszkoptu
5 dag mąki kukurydzianej
0,5 kg piasku
Cukier lub melasa
5 dag mielonego orzecha włoskiego
10 dag mielonej bułki pszennej
5 dag mielonych: konopi lub siemienia lnianego
Atraktor - poziomka lub nostrzyk
Niewielka ilość mąki pszennej
Zanęta karpiowa
"Spezi Program" Kremkusa na karpie
Atraktor "mein super lock" pół torebki
Pół puszki kukurydzy żółtej
Piasek
Zanęta leszczowa
2 kg kaszy manny (surowej);
2 kg płatków pszennych mielonych;
0,5 kg mąki pszennej;
0,5 kg robaków zanętowych;
Zielony barwnik spożywczy
2 części płatków owsianych (90% mielonych)
2 części mąki kukurydzianej
1 część mielonej gliny
1 część otrąb pszennych
1 część mleka w proszku
1 część robaków zanętowych
0,5 części soli kuchennej
Zanęta letnia uniwersalna
25% pieczywo jasne
15% biszkopt
20% kukurydza zanętowa
15% soja
10% klej PV-1
10% kopra-melasa
Zanęta wiosenna
25-30% kopra-melasa
5-10% klej PV-1
5-10% soja
15-20% biszkopt
20-25% grube otręby, kasz kukurydziana, wiórki kokosowe
Zapach róża
45% bułka tarta
20% kasza kukurydziana
15% biszkopty
10% mączka arachidowa
10% mączka sojowa
Zapach wanilia
Zanęta na łowiska o dużej presji wędkarskiej
2,5 kg pieczywa
1 kg biszkoptów
1 kg kaszy kukurydzianej
250 g mączka arachidowa
2 kg kukurydza konserwowa
0,5 l kastery
Zapach karmel
Zanęta płociowa na wody bieżące
0,5 l mielonych płatków owsianych; 1 l surowej kaszy kukurydzianej;
1,5 l tartej bułki [najlepiej samemu zmielić bułkę];
0,5 l prażonych; 0,5 l zmielonych konopi;
0,5 l siemienia lnianego; 1 kg czarnego Turbo Eynde; 0,2 l koprmelasy;
0,5 l ochotki lub siekanych czerwonych robaków; 0,2 l kokonów
Zanęta na krąpie i płocie
1,0 kg bułki tartej + 0,5 kg mąki kukurydzianej
0,3 kg płatków owsianych nie mielonych
0,6 kg kaszy kukurydzianej gotowanej
0,1 kg gotowanych konopi + 20 do 30 g wanilii
Robaki zanętowe + ziemia dociążająca
Zanęta na płocie i krąpie
0,5 kg mielonych biszkoptów
0,5 kg płatki owsiane
0,5 kg mąki kukurydzianej
0,2 kg kopru włoskiego mielonego
Szczypta soli
Robaki zanętowe + ziemia dociążająca - w zależności od prądu
1,0 kg mąki kukurydzianej
0,5 kg konopi gotowanych
0,25 kg otrąb pszennych
0,5 kg płatków owsianych zmielonych
0,1 kg siemienia lnianego mielonego
Robaki zanętowe + ziemia lub piasek w zależności od koloru dna
Zanęta na płocie na kanał
1 cz. prażonej tartej bułki
1 cz. otrąb pszennych
1 cz. prażonych i mielonych konopi
1/2 cz. prażonych i tłuczonych płatków owsianych
1/4 cz. mączki kokosowej, np. Coco Belge;
2-3 łyżeczki atraktora.
1 cz. zmielonego, prażonego pieczywa
1,5 cz. otrąb pszennych
1 cz. zaparzonej kaszy kukurydzianej
1/2 cz. prażonych ziaren konopi lub lnu
1/2 cz. tłuczonych płatków owsianych
1/4 cz. odtłuszczonej mączki arachidowej
2 łyżki ziela (kozieradka, wanilia lub anyż)
Zanęta na płocie - wiosna
2 cz. mielonej, prażonej tartej bułki
1 cz. prażonych i zmielonych konopi lub lnu
1/2 cz. mąki kukurydzianej
1/4 cz. prażonych i tłuczonych płatków owsianych
1/8 cz. wiórków kokosowych
1/8 cz. mączki arachidowej
3-4 łyżki mieszanki ziołowej (wanilia, nostrzyk, kolendra)
Zanęta na płocie – lato
1,5 cz. zmielonego i wyprażonego pieczywa
1,5 cz. prażonych i zmielonych konopi
1 cz. parzonej kaszy kukurydzianej
1/2 cz. otrąb pszennych
1/4 cz. Coco Belge
1/4 cz. wiórków kokosowych
3 łyżki mieszanki ziołowej (kozieradka, wanilia, kurkuma)
Zanęta na płocie – jesień
2 cz. zmielonego, prażonego pieczywa
1 cz. parzonej kaszy kukurydzianej,
1 cz. prażonych i zmielonych konopi, słonecznika lub lnu,
1/4 cz. tłuczonych i prażonych płatków
1/4 cz. prażonych otrąb
1/2 l. tłuczonych racicznic, chruścików, wodnych ślimaków
0,5 l mielonych płatków owsianych
1 l surowej kaszy kukurydzianej
1,5 l tartej bułki
0,5 l wyprażonego i zmielonego słonecznika
0,2 l koprmelasy,
0,5 l ochotki lub siekanych czerwonych robaków
0,5 l białych robaków
0,2 l kokonów
1 kg leszczowego koncentratu Top Secret
Zanęta leszczowa na wody bieżące
4 części gotowanej kaszy kukurydzianej
1 część mielonego suchego chleba
Żwir; klej
Atraktor leszczowy
Drobne robaki zanętowe
25% tartej bułki
20% biszkoptu
...
arkowiec0700