Á la Prince Polo.pdf
(
299 KB
)
Pobierz
132245002 UNPDF
Á la Prince Polo
Porcja: 624 kcal
Przygotowanie: 60 minut
Na 12 porcji
Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1–2 łyżki kakao
sok z cytryny
Ciasto:
6 białek
szklanka cukru
ok. 100 dag Prince Polo (5 małych wafelków lub 3 duże)
100 g orzechów włoskich
100 g wiórków kokosowych
masło do formy
Krem:
6 żółtek
5 łyżek cukru
10 dag masła
Dekoracja:
gotowa polewa czekoladowa
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka i nadal ubijać. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i
kakao. Delikatnie wymieszać. Biszkopt wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec ok.
25 minut w 170°C. Ostudzony biszkopt nasączyć przegotowaną wodą z dodatkiem soku z
cytryny. 6 białek ubić na sztywną pianę i dalej ubijając, stopniowo dodawać cukier. Połączyć
z pokrojonymi Prince Polo, orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi. Masę wylać do
natłuszczonej formy, piec ok. 20 minut w 170°C. Ostudzić. Żółtka ubić z cukrem na parze.
Ostudzić. Masło utrzeć i dalej ucierając, dodawać masę żółtkową. Na nasączony biszkopt
kakaowy wyłożyć najpierw krem maślany, a potem ciasto z Prince Polo. Lekko docisnąć.
Polewę czekoladową przygotować według przepisu na opakowaniu. Polać nią ciasto.
Schłodzić je w lodówce.
Plik z chomika:
Feniks50
Inne pliki z tego folderu:
Sernik gotowany z galaretką.jpg
(41 KB)
MIGDAŁOWA POKUSA2.jpg
(32 KB)
FANTAZJA.jpg
(16 KB)
BIAŁA DAMA.jpg
(10 KB)
KILIMANDŻARO.jpg
(15 KB)
Inne foldery tego chomika:
D.Krzyżowe
David Marshall - OBIECUJĄCA PRZYSZŁOŚĆ
DLA POCZĄTKUJĄCYCH
Dokumenty
Galeria -kluczyk-50
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin