Chili.doc

(27 KB) Pobierz
Chili

Chili

Drukuj

E-mail

 

Skład:

duża cebula

papryka

120g pieczarek

2 ząbki czosnku

wołowina bez kości

kilka pomidorów

500g czerwonej fasoli z puszki

sól, pieprz Cayenne, chili, pieprz czarny, reszta przypraw do smaku

 

Sposób wykonania:

Dusimy na oleju cebulę pokrojoną w cienkie plasterki, paprykę pokrojoną w kostkę, pieczarki (około 120 g ) przekrojone na połówki i 2 posiekane ząbki czosnku. dodajemy kilogram chudej wołowiny bez kości (ja robie bez lub z małą ilością), pokrojonej w kostkę i przyrumieniamy ją na średnim ogniu. Jeżeli zgromadził się nadmiar tłuszczu możemy go odlać. Następnie dodajemy ok. 4 szklanek pokrojonych pomidorów, oraz przyprawy. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około godziny. Na końcu dodajemy 500 g czerwonej fasoli z puszki odsączonej z zalewy. Jeszcze tylko 10 minut gotowania i chili gotowe.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin