Kiełasa w piwnym sosie.doc

(96 KB) Pobierz
Kiełasa w piwnym sosie

Kiełasa w piwnym sosie.

Drukuj

E-mail

 

Napisał Krzysztof   



Skład:
50dkg cienkiej kiełbasy
1 szklanka piwa
2 cebule
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
kostka rosołowa
sok z cytryny
1 łyżeczka cukru
pieprz
sposób wykonania:
Cukier lekko zrumienić, rozcieńczyć niepełną szklanką wody, odparować. Cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle, dodać mąkę, leciutko zrumienić na złoty kolor. Do zasmażki dodać piwo, kostkę rosołową, przyprawy oraz karmel, zagotować mieszając. Dodać sok cytrynowy do smaku oraz poporcjowaną kiełbasę. Gotować przez kilkanaście minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin